Hírek

Tervezzük meg a gyümölcsösünket
Tervezzük meg a gyümölcsösünket témában szervez a székelyudvarhelyi Civitas Alapítvány az Etédi Polgármesteri Hivatallal együttműködve egy egynapos képzést az ECO-MOTIVE projekt keretében. 
 
 
Bővebben...:
Multiplikációs rendezvény Lókodban
 
A székelyudvarhelyi Civitas Alapítvány az ECO-MOTIVE projekt keretében egy egynapos faoltási gyakorlatot szervez Lókodban, ahol egy ökológiai alapon működő hagyományos gyümölcsöskert kialakítását indítottuk el a Lókodi Ifjúsági Alapítvánnyal partnerségben. 
Bővebben...:
Faoltási képzés Lókodban

A székelyudvarhelyi Civitas Alapítvány az ECO-MOTIVE projekt keretében egy egynapos faoltási gyakorlatot szervez Lókodban, ahol egy ökológiai alapon működő hagyományos gyümölcsöskert kialakítását indítottuk el a Lókodi Ifjúsági Alapítvánnyal partnerségben.

Bővebben...:
Képzések a Tündérkert program keretében

A székelyudvarhelyi Civitas Alapítvány a Tündérkert program keretében december óta gyűjti a hagyományos gyümölcsfákról az oltóvesszőket. 2015 januárjától rendszeresen tart oktatást magról való szaporításról, oltóvesszőgyűjtésről és tárolásról, illetve különböző oltási gyakorlatokat ismertet az egynapos képzések során.

Bővebben...:
A tájfajták szerepe a fenntartható vidékfejlesztésben - konferencia program

Helyszín: Székelyudvarhelyi Művelődési Ház, Tamási Áron utca 15.

Bővebben...:

Agora este un ONG non-profit de mediu, înființat în 2001 de către specialiști în biologie, ecologie, geografie, sociologie etc., care au dorit sã facã ceva pentru natură și mediul înconjurãtor.

Misiunea: sã amelioreze calitatea mediului prin formarea în regiunea Odorhei a unei societãți conștiente din punct de vedere ecologic.  

Scopul: protecția mediului și menținerea valorilor naturale prin promoția principiilor dezvoltãrii sustenabile, educației ecologice și a acțiunii concrete.
 
Activitãțile sale se concentreazã pe regiunea Odorhei. Pânã acuma a realizat cu succes câteva proiecte în domeniul managementului deșeurilor și al apei, al protecției mediului și al educației ecologice. 
 
Cele mai importante programe și proiecte al organizaței:
  • educația de mediu; 
  • managementul sustenabil al deșeurilor în regiunea Odorhei, în cooperare cu alte NGO-uri și instituții;
  • „Ochiul Verde” – articole în ziarul local;
  • educație de mediu și campanii de informare pentru conservarea naturii;
  • „Comunitãți rurale în armonie cu natura”, un proces de conservare a naturii, la inițiativa Fundației pentru Parteneriat; 
  • „Parteneriat pentru conservarea și utilizarea sustenabilã a rezervelor naturale ale Vãii Vârghișului“ care se realizeazã cu implicarea comunitãții comunei din Merești;
  • „Agrobio-diversitate și dezvoltare, cu focalizare pe revitalizarea livezilor din Merești”  
  • „Valea Vârghișului, turism și biogaz”, care dorește sã implementeze soluții sustenabile în cadrul unui sistem de educație integratã în comuna Merești.    
Sprijinitorii de pânã acum ai asociației: Fundația Parteneriat pentru Mediu, Centrul Regional de Mediu, Fundația Communitas, Programul Phare al Uniunii Europene, Consiliul Judeþean Harghita, GEF/SGP, Fundația Comunitarã din Odorheiu Secuiesc. 
 
Contact
535600– Odorheiu Secuiesc, OP.1 - CP.56.
B-dul Independentei nr.  28/8.
tel/fax:  0266 - 219549
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
web: www.green-agora.ro
 
Președinte: Péter Pál ( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. )
Director executiv: Ambrus László ( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. )
 
CUI: 13849343
Reg. Nr: 784/03.04.2001