Hírek

A Marosvásárhelyi Egyetemi Társaság 2007-ben létrehozott civil szervezet. Alapítói a Sapientia Egyetem Marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Karának tizenegy képviselője. Az Egyesület a Műszaki és Humántudományok Karának támogatását vállalta fel az oktatással, kutatással, fejlesztéssel és újítással, valamint a felsőfokú oktatási programokkal és egyéb képzésformákkal kapcsolatos tevékenységeiben.

Az egyesület nonprofit tevékenységet fejt ki.

A kar egyik legfontosabb tanszéke a Kertészmérnöki Tanszék. A 2008/2009-es egyetemi tanévben ezen a tanszéken kilenc címzetes tanár (ebből kettő tanársegéd és öt adjunktus) irányításával 112 diák kezdte el tanulmányait.

2007-ben az Egyesület két projektet valósított meg, az egyik egy kutatás elvégzése az erdélyi mezőgazdasági képzés múltjával, jelenével és jövőjével kapcsolatosan, a másik nyolc – kertészettel kapcsolatos – tanulmány közzététele. Mind a két projektet a Kertészeti Tanszék tanárai valósították meg. A Marosvásárhelyi Egyetemi Társaság keretében elvégzett tevékenységek lehetőséget nyújtanak a tanárok és diákok közötti együttműködéshez, az újításhoz és a projektkutatáshoz, valamint a szervezetekkel és intézményekkel partnerségben megvalósított projektek keretében történő  széles szintű együttműködéshez.

A Marosvásárhelyi Egyetemi Társaság elnöke dr. Hollanda Dénes egyetemi tanár, a Sapientia Egyetem Marosvásárhelyi  Műszaki és Humántudományok Karának  dékánja.

Elérhetőség: www.ms.sapientia.ro