Hírek

Tervezzük meg a gyümölcsösünket
Tervezzük meg a gyümölcsösünket témában szervez a székelyudvarhelyi Civitas Alapítvány az Etédi Polgármesteri Hivatallal együttműködve egy egynapos képzést az ECO-MOTIVE projekt keretében. 
 
 
Bővebben...:
Multiplikációs rendezvény Lókodban
 
A székelyudvarhelyi Civitas Alapítvány az ECO-MOTIVE projekt keretében egy egynapos faoltási gyakorlatot szervez Lókodban, ahol egy ökológiai alapon működő hagyományos gyümölcsöskert kialakítását indítottuk el a Lókodi Ifjúsági Alapítvánnyal partnerségben. 
Bővebben...:
Faoltási képzés Lókodban

A székelyudvarhelyi Civitas Alapítvány az ECO-MOTIVE projekt keretében egy egynapos faoltási gyakorlatot szervez Lókodban, ahol egy ökológiai alapon működő hagyományos gyümölcsöskert kialakítását indítottuk el a Lókodi Ifjúsági Alapítvánnyal partnerségben.

Bővebben...:
Képzések a Tündérkert program keretében

A székelyudvarhelyi Civitas Alapítvány a Tündérkert program keretében december óta gyűjti a hagyományos gyümölcsfákról az oltóvesszőket. 2015 januárjától rendszeresen tart oktatást magról való szaporításról, oltóvesszőgyűjtésről és tárolásról, illetve különböző oltási gyakorlatokat ismertet az egynapos képzések során.

Bővebben...:
A tájfajták szerepe a fenntartható vidékfejlesztésben - konferencia program

Helyszín: Székelyudvarhelyi Művelődési Ház, Tamási Áron utca 15.

Bővebben...:

Dolgozni az életképes helyi közösségekért 1809 óta

A Norvég Királyi Társaság a Fejlesztésért (Norges Vel) független, nemkormányzati és nonprofit szervezet. Jelenleg 33 tagszervezete és 1100 egyéni tagja van.

A szervezet a fő hangsúlyát arra fekteti, hogy fenntartható gazdasági fejlesztések által hozzájáruljon az életképes helyi közösségek kialakításához úgy belföldön, mint a világ számos országában. A Norvégiában kifejtett munkája mellet jelenleg különböző tevékenységekben vesz részt a Balkánon, Nyugat-, Kelet-és Dél-Afrikában valamint Kelet-Európában. 

A szervezetnek jelenleg 40 munkatársa van.  Legnagyobb részük az Oslo-i fő irodában dolgozik, de Norvégiában még két regionális irodája van. Mindezek mellett országos székhelyeket tart fent Tanzániában, Koszovóban és Macedóniában.

 

A Norges Vel éves pénzügyi forgalma 2008-ban 60 millió norvég korona volt.

Jövőkép

A Norges Vel jövőképe az életképes helyi közösségek megteremtéséhez való hozzájárulás.

Erősségek

Jól képzett és tapasztalt szakemberekből álló személyzete van, akik doktori és posztgraduális, valamint szakmai képesítéssel rendelkeznek.

Kapcsolatban áll egy világméretű hálózattal, amelyben szakemberek és szakmai környezetük, ipari vezetők, helyi civil szervezetek, regionális tisztviselők, kormányzati szervek és nemzetközi szervezetek vesznek részt.   

Olyan Igazgató Tanácsa van, amelynek tagjai elkötelezettek a széleskörű norvég társadalom iránt, valamint országos és nemzetközi üzleti tapasztalattal rendelkeznek.

Célok

  • értéklánc-menedzsment;
  • vállalkozásfejlesztés és -vizsgálat általában, beleértve a piac és a piacfejlesztés feltérképezését, hangsúlyt fektetve az értékesítési csatornákra; 
  • folyamat-/projekt menedzsment és tanácsadás a fenntartható gazdasági fejlesztés keretében;
  • különleges képességek kifejlesztése a következő területeken: vállalatok társadalmi felelőssége, természeti erőforrásokra alapuló vállalkozások, kis- és közepes vállalkozások,  megújuló energiaforrások, együttműködés a vállalatok és új szövetkezetek között;  
  • általános gazdasági- és képesség tréning.

Nemzetközi tapasztalat

A Norges Vel több mint 30 éves nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, jelenleg a tevékenysége szinte 50 %-át nemzetközi szinten vezeti.  

A Norges Vel szorosan együttműködik a Norvég Együttműködés a Fejlesztésért  Ügynökséggel (Norad) és a Norvég Külügyminisztériummal.

 

Cím, elérhetőség

Norges Vel, PO Box 115, N-2026 Skjetten, Norway.

Phone +47 64 83 20 00 Fax +47 64 83 20 01

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.norgesvel.no