Hírek

 

A képzés témája az ökológiai gyümölcstermesztés Udvarhelyszéken. A meghívott előadók különböző szempontból közelítik meg az ökológiai gyümölcstermesztés fontosságát. Ferencz Lehel kertész mérnők Idénymunkák a gyümölcsösben címmel a fajtaválasztásról, ültetésről, növényvédelemről, valamint a gyümölcsösök karbantartásáról tart interaktív előadást.  
Kolumbán Gábor előadása a Gyümölcsösök a tájban címet kapta és a gyümölcsösök tájformáló jelentőségéről beszél.
Pakot Mónika projektvezető a Hagyományos gyümölcsösök - közösségi életterek kérdéskörben a gyümölcstermesztésben szükségszerű együttműködéseket emeli ki.
 
A képzés 2015. december 5.-én 10 órától kezdődik az etédi Jósika Miklós Általános Iskola tornatermében. 
 
A gyakorlat elsősorban olyan személyeknek szól, akik vidéken élnek, munkanélküliek, vagy mezőgazdasággal foglalkoznak és szeretnék az ökológiai gyümölcstermesztés fortélyait megismerni és elsajátítani. 
 
A képzésen való részvétel ingyenes, a helyek száma azonban korlátozott, ezért fontos, hogy az érdeklődők előzetesen jelentkezzenek Szőcs László polgármesternél, telefonszám 0745-322.939 vagy Pakot Mónikánál, telefonszám 0726-388-757, 2015. december 4-ig.
 
Kérjük, hogy a résztvevők hozzanak saját kertjükben termett hagyományos gyümölcsöket (3-4 darabot fajtánként), melyből egy kóstolóval egybekötött bemutatót szeretnénk szervezni.